كنكور رشته مديريت اجرايي (MBA) - كد 1148 در سال 88 در صبح پنجشنبه 24 بهمن ماه 1387 برگزار گرديد. خوشبختانه همه سوالات از درس رياضي عمومي 1 و 2 مطرح شده بودند!!!!!

 در اين كنكور بار ديگر(ولي اين بار با وضوح بيشتر) اثبات شد كه:

1. تمركز برسوالات كنكورهاي  گذشته كنكور يك رشته مي تواند شما را به اشتباه بيندازد.(مثلاً افزايش چشمگير تعداد سوالات در حد و پيوستگي و دنباله و سري و يا كاهش محسوس سوالات در انتگرال يك متغيره و جبر خطي و هندسه تحليلي)

2. كنكور MBA بر خلاف تصور بسياري از دانشجويان كه خودشان يك جو رواني در مورد خاص و سخت بودن كنكور MBA ايجاد كرده اند(و در آن غرق شده اند!!!)، تافته جدا بافته نيست و طراحان سوال(با توجه به يكسان بودن سرفصل رياضي عمومي براي همه رشته ها) اصولاً توجهي به اين موضوع كه سوالات براي چه رشته اي مطرح ميشوند، ندارند.

 من در اولين بررسي سوالات (كه ممكن است همه جوانب را در نظر نگرفته باشم) موارد زير به ذهنم رسيده است.

1) كنكور امسال داراي سه سوال غلط بوده كه اين مورد از سال 82 به بعد بي سابقه بوده است. (البته اشكال سوالات را مي توانستيد در جلسه كنكور حدس بزنيد و اصلاح نماييد. حتي در سوال 164 و 185 كه غلط هستند شايد بدون توجه به غلط بودن سوال را حل كرده باشيد و پاسخ نادرستي كه طراح به سوال داده را بدست آورده باشيد.)
2) براي دومين بار از سال 83 تا كنون سوالي از رياضي مهندسي و معادلات داده نشد است. يعني كنكور امسال همان طور كه هر سال در دفترچه كنكور اشاره مي شد(ولي به جز سال قبل اجرا نمي شد!!!!) واقعاً امتحان رياضي عمومي بوده است.(به توضيحات سوال 165 هم مراجعه كنيد. براي دسترسي سريعتر مي توانيد اينجا را كليك نماييد.)
3) سوالات مانند كنكور سال قبل به ترتيب مباحث رياضي 1 و 2 بودند. در واقع از 156 تا 173 سوال رياضي 1 و از آن به بعد سوال رياضي 2 بود.
4) درصد سوالات رياضي 1 نسبت به سال قبل به 60 درصد افزايش يافته بود.(درصد درس رياضي 1 به كل سوالات در سال 83 برابر 60 درصد، در سال 84 برابر 43 درصد و در سال 85 برابر 53 درصد و در سال 86 برابر 60 درصد و سال 87 برابر 50 درصد و در سال اخير 60 درصد بوده است)
5) مبحث حد و مشتق توابع چند متغيره و مشتق توابع يك متغيره با اختصاص دادن 20 و 17 درصد سوالات به خود بيشترين حجم سوال را در كنكور اخير داشته اند.
6) مبحث حد و پيوستگي توابع يك متغيره شامال 13 درصد سوالات بوده كه پس از مشتق و كاربرد يك و چند متغيره بيشترين تعداد سوالات را داشته است. ضمناً اين نسبت (4 سوتال از 30 سوال) در كنكور MBA بي سابقه بوده زيرا به طور ميانگين اين مبحث 5 درصد سوالات را در كنكورهاي 81 تا 87 به خود اختصاص داده بود.
7) انتگرال يك متغيره در سال 85 و 86 و 87 به ترتيب 10 درصد و 6 درصد و 16 درصد و در سال 87 ده درصد سوال داشته است و مشتق يك متغيره در سال 86 حدود 30 درصد و در سال 87 و 88 به طور مساوي 17 درصد سوال داشته است
8) بحث انتگرال يك متغيره و مشتق يك متغيره و مشتق چند متغيره در سالهاي 85 و 86 در مجموع 45 درصد سوالات را داشته اند كه در كنكور 87 به 50 درصد افزايش يافت و در سال 88 نسبت آن 46 درصد بوده است.
9) بحث هندسه تحليلي و جبر خطي كه به طور ميانگين در سالهاي 85 و 86 به طور ميانگين 3 درصد سوال داشته اند در سال 87 ده درصد سوالات را به خود اختصاص داده است ولي در سال 88 كاهش چشمگيري به 3 درصد داشته است.
10) بحث انتگرال چند متغيره و انتگرال روي خم (گرين و استوكس و ديورژانس) در مجموع 17 درصد حجم سوالات را داشته كه نسبت به سال 87 به ميزان 3 درصد كاهش داشته است.
11) از بحث دنباله و سري به طور ميانگين تا قبل از سال 87 هر سال 10 درصد سوالات را داشته است.در سال 87 در يك اقدام بي سابقه و غير منطقي فاقد سوال بوده ولي در سال 88 به ميزان 10 درصد از آن سوال مطرح شده است.(من بارها از دانشجويان شنيدم كه چون سال 87 سوالي از دنباله و سري نيامده پس امسال هم (كنكور 88) سوالي از اين مبحث نمي آيد. كاملا با اين استدلال مخالف بودم و الان اثبات حرف من در كنكور ديده شد.)
12) مبحث مختصات قطبي كه در سال 87 فاقد سوال بوده امسال يك سوال داشته و مبحث رويه و خم بر خلاف سال قبل فاقد سوال بوده است.
13) تمركز طراح سوال روي مباحث موردي در اين كنكور ديده مي شود. مثلاً 2 سوال از مجانب و 2 سوال از سري تلسكوپي (كه براي اولين بار از تلسكوپس در كنكور MBA سوال آمده بود.)
14) وجود سوالات تكراري(عيناً يا با تغييراتي اندك ) نسبت به ساير رشته ها(و رشته MBA) به وفور ديده مي شود(تقريباً 30 درصد سوالات) كه در كنكورهاي MBA اين تعداد همانند سال 87 بي سابقه بوده است.

15) مطلب ديگري كه توجه به آن خالي از لطف نيست:

1. با فرض حذف سه سوالي كه من ادعا ميكنم غلط هستند توزيع عادلانه اي در مورد وجود هر يك از گزينه ها به صورت تقريبي 25 درصد در پاسخ نهايي ديده مي شود. اما با توجه به توضيحي كه در مورد سوالات غلط دادم (كه با تغيير جزئي كه به ذهن همه ميرسد آنها را به سوال صحيح تبديل كنيم) توزيع نا عادلانه اي خواهيم داشت چون گزينه 1 حدود 35 درصد و گزينه 4 حدود 20 درصد تكرار شده اند.
2.چيدمان گزينه هاي درست در سوالات به نظر من غير منطقي است

الف) تا سوال 165 يعني 10 سوال (و در صورت عدم حذف سوال 164) تا سوال 163 گزينه 1 وجود ندارد و بيشتر پاسخها بين گزينه 3 و 4 جابجا ميگردد!!!
ب) از سوال 164 تا 175 يعني 10 سوال فقط يكبار گزينه 3 ديده مي شود و اثري از گزينه 4 نيست و پاسخ همه گزينه ها 1 و 2 است.!!!
ج) از سوال 146 به بعد يعني باز هم 10 سوال اثري از گزينه 2 وجود ندارد!!!!
16) وجود 11 سوال يعني 37 درصد سوالاتي كه در سطح دبيرستان بودند در كنكور MBA (به جز سال 81 كه براي اولين بار در كنكور اين رشته از رياضي سوال مطرح شد) بي سابقه بوده است و اين موضوح باعث شده است كه در مجوع كنكور ساده تري نسبت به سالهاي گذشته براي اين رشته  برگزار گردد. من به جز در رشته هايي مثل كشاورزي وضعيت اينچنين را تا به حال نديده ام.(به هر حال خوشا به حال كسانيكه امسال كنكور دادند.)



در مجموع صرفنظر از اينكه در برخي بخشها توزيع مناسب رعايت نشده ، به  نظر من سوالات امسال نسبت به سالهاي قبل
توزيع نسبتا خوب و عادلانه اي داشته و  ساده تر بوده و امتحان متوسطي گرفته شده است و نسبت به سولات سال گذشته حجم عملياتي سوالات كوتاه تر بودند.

با فرض آنكه سازمان سنجش سه سوال غلط يعني 164 و 178 و 185 را حذف كند و درصد آنها را روي بقيه سوالات توزيع ننمايد حداكثر درصد 90 است كه دسترسي به آن چندان سخت نمي باشد. به نظر من درصد 70 ( از 90) براي اين آزمون درصد مناسبي است و درصد بالاتر هم قابل دسترسي است. اگر سه سوال غلط را هم سازمان با پاسخهايي كه من پس از اصلاح سوال ذكر كرده ام در نظر بگيرد(و حدس ميزنم همين طور هم باشد!!! ) درصدهاي كه در بالا ذكر  شد را در 9/10 ضرب نماييد.



 در ادامه بررسي سوالات را خواهيم داشت.

1.توجه كنيد كه گزينه هايي كه به عنوان پاسخ انتخاب شده اند نظر شخصي من است و هنوز از طرف سازمان سنجش اين كار صورت نگرفته است.
2. لطفاً هر نوع اشكالي كه ملاحظه كرديد از طريق قسمت نظرات به من اطلاع دهيد. من در سريعترين زمان ممكن(پس از دريافت سوالات كه عصر روز دوشنبه بود.) پاسخ سوالات را روي سايت قرار دادم و امكان هر نوع اشتباهي از جانب من وجود دارد!!!!
3. ارجاعهايي كه به كتابها داده شده است بر اساس ويرايش اول كتاب رياضي عمومي 1 و 2 (انتشارات: نگاه دانش- مولف: مسعود آقاسي) است.

4. براي دريافت صورت سوالات كنكور  به انتهاي متن مراجعه نماييد يا براي دسترسي سريعتر اينجا را كليك نماييد.
5. لطفاً به نظر خواهي صورت گرفته  پاسخ دهيد.       دستيابي مستقيم به سوالات نظر خواهي         

يك توضيح بسيار ضروري: من بر اساس سوالاتي كه در اختيارم قرار گرفته و در فايل ضميمه آنرا اعلام كرده ام پاسخ سوالات را ذكر كرده ام. قرار بود امسال سازمان سنجش چيدمان سوالات يا گزينه ها را   (بدون تغيير محتواي سوالاتبراي جلوگيري از تقلب ) در دفترچه هاي مختلف تغيير دهد و لذا ممكن است سوالات برخي دفترچه هاي كنكور در سال جاري ترتيبي متفاوت با دفترچه اي كه من در دست دارم، داشته باشد.


  سوال 156 . گزينه 2 درست است.
توجه كنيد كه عبارت داخل پرانتز به صفر راست ميل مي كند.


  سوال 157 . گزينه 3 درست است.
كافي است بدانيد دامنه تابع معكوس h برابر برد تابع h است.


 سوال 158 . گزينه 2 درست است.
يك سوال ساده در حد دبييرستان(مثل دو سوال قبلي)!!!


 سوال 159 . گزينه  4 درست است.
من ترجيح ميدهم مشتق لگاريتمي بگيرم تا حل كمي ساده تر شود. (مانند تست 21 در صفحه 92 در جلد 1 رياضي 1)


  سوال 160 . گزينه 4 درست است.
توجه كنيد كه ابتدا و انتهاي بازه نيز بحراني هستند.


 سوال 161 . گزينه 3 درست است.
باز هم سوالي ساده در حد دبيرستان(مثل تست 160)!!!! با مشتق گرفتن يك نقطه مي نيمم حاصل مي شود و x=0 ماكزيمم است.


 سوال 162 . گزينه 3 درست است.
در منفي بينهايت y=0 و در مثبت بينهايت y=x مجانب ها هستند. سال گذشته براي اولين بار در اين رشته در مورد مجانب سوال آمده بود.


 سوال 163 . گزينه 4 درست است.
كافي است فرمول معكوس كسينوس هيپربوليك را بدانيد.


  سوال 164 . هيچ گزينه اي درست نيستFrown.(پس از اصلاح گزينه 1 حاصل ميشود)
براي m=1 پاسخ برابر عدد يك و براي m>1 پاسخ برابر صفر است. (من در جلد 2 رياضي 2 در صورت سوال شرط m>1 را مي نويسم تا پاسخ گزينه 1 بدست آيد. فكر ميكنم سازمان سنجش هم همين گزينه را انتخاب كرده باشد.)اما شك نكنيد كه اين سوال غلط است.  سوالي به اين شكل براي اولين بار در كل كنكورهاي ارشد پرسيده شده است. بهترين روش براي حل اين تست با فرض m>1 رد گزينه به ازاي m=3 است. اما براي حل واقعي آن به يكي از اين دو روش رفتار كنيد.
1.عبارت داده شده را بر حسب اعداد مختلط بنويسيد.(روش محاسبه S_2 را در مثال 8 در صفحه 265 در جلد 1 رياضي 1 ملاحظه كنيد.)
2.مانند محاسبه B در مثال 18 در صفحه 305 در جلد 1 رياضي 1 مجموع رادر 2 برابر سينوس ضرب كنيد تا تلسكوپي شود.
با روش 2 اين سوال را مي توان سوال سري تلسكوپي به حساب آورد. اين سوال كه در سطح دبيرستان است!!!(اگر روش رد گزينه را كنار بگذاريم) اولين سوال نكته داري است كه در كنكور 87 به آن برخورد ميكنيم و به نظر من سخت ترين سوال اين كنكور است.


  سوال 165 . گزينه 2 درست است.
تست 21 در صفحه 270 در جلد 1 رياضي 1 را ملاحظه كنيد. اين تست مربوط به نساجي- آزاد 77 است كه در مهندسي مواد 83 و مهندسي پزشكي - آزاد 87 و  MBA سال 85 هم تكرار شده بود.
توضيح: هيچ كتاب استاندارد رياضي عمومي وجود ندارد كه محاسبه يك عدد مختلط به توان يك عدد غير حقيقي را توضيح دهد. در واقع در رياضي عمومي محاسبه توانهاي حقيقي اعداد مختلف گفته مي شود. اما چون اين سوال با ابزار رياضي عمومي يعني نوشتن i در فرم قطبي قابل حل است من آنرا يك سوال رياضي عمومي به حساب آورده و در كتاب رياضي عمومي ذكر كرده و حل كرده ام. اما خدا وكيلي اين نوع سوالات اصولاً رياضي مهندسي هستند يعني خارج سرفصلهاي اين آزمون.


  سوال 166 . گزينه 1 درست است.
سوال سري تلسكوپي و براي اولين بار در كنكور MBA از تلسكوپي سوال آمده است و يك سوال ساده در حد دبيرستان است!!! اين تست عيناً تست 26 در صفحه 295 در جلد 1 رياضي 1 است. اين سوال مربوط به رشته مهندسي هسته اي 74 است و  سپس در كنكور دكتراي دانشگاه اميركبير 87 سوال آمده بود. ضمناً بعد از محاسبه مجموعهاي مخرج به مجموع 2 تقسيم بر n(n+1 مي رسيم كه تا به حال مستقيماً در كنكورهاي ارشد ، مستقيماً حدود 10 بار سوال بوده است. 


 سوال 167 . گزينه 1 درست است.
در تست 18 در صفحه 316 در جلد 2 رياضي 1 قرار دهيد n=9. اين سوال قبلاً در MBA سال 86 مطرح شده است.


 سوال 168 . گزينه 2 درست است.
باز هم سوالي ساده در حد دبيرستان!!!كافي است بدانيد هم ارزي راديكالها معادله مجانب مايل است و معادله حاصل را با ضابطه f(xمساوي قرار دهيد. . سال گذشته براي اولين بار در اين رشته در مورد مجانب سوال آمده بود.


 سوال 169 . گزينه 1 درست است.
عيناً همان مثال 26 در صفحه 187 در جلد 1 رياضي 1 است. اين دومين باري است كه در كنكور MBA سوال از مجموع ريمان پرسيده مي شود. اولين بار در سال 86 بود و باز هم يك سوال در حد دبيرستان!!!!

 سوال 170 . گزينه 3 درست است.
تست 5 در صفحه 468 در جلد 2 رياضي 1 را ملاحظه كنيد. اين سوال مربوط به رشته علوم دريايي 87 است. البته در كنكور اين رشته محاسبه  f(x خواسته شده بود. بنابراين بايد در پاسخ تست 5 قرار دهيد x=-1. پس حل سوال كمي طولاني تر ميشود.(به هر حال طراح سوال بايد كساني كه ادعا ميكنند سوالات MBA از ساير رشته ها سخت تر و موذي تر است را راضي نگه داردLaughing)


 سوال 171 . گزينه 1 درست است.
تست 28 در صفحه 552 در جلد 1 رياضي 1 را ملاحظه كنيد. به نظر من همين تست (تاليفي ) است كه طراح با نوشتن كسينوس به جاي سينوس در سوال شكل كتاب را 90 درجه چرخانده است. پس من پاسخ را از روي جواب نهايي كتاب گزينه 1 انتخاب كردم. (اين موضوع كه طراح سوال صورت ظاهري سوالات را با اعمالي مثل دوران عوض كند را بارها در كلاس ديده ايد.من هم مواقعي كه حوصله طرح سوال و انجام محاسبه را در سوالات كنكور آموزشگاهها ندارم صورت ظاهري سوال را كمي تغيير ميدهم و ادعا ميكنم سوال جديدي استEmbarassed( فكر كنم طراح سوال هم همين كار را كرده است.)

توضيح: پيغامهاي زيادي دريافت كردم كه اعلام ميكنند پاسخ گزينه 4 است. به دست آمدن اين گزينه مي تواند به يكي از دو دليل زير باشد.

1. اشتباه محاسباتي(فراموش كردن منفي در جايگذاري كران پايين)

2. انتخاب بازه انتگرال به صورت 2/p- تا 2/p كه در واقع مساحت خارج دلوار و داخل دايره را محاسبه مي كند. اگر شكل رسم نماييد مي بينيد كه بازه درست 2/p تا 2/3p است و گزينه 1 حاصل مي شود.


 سوال 172 . گزينه 2 درست است.
آخرين بار در كنكور 84 براي MBA سوال از طول قوس آمده بود. ضمنا سوال 172 در سال 88 براي رشته كشاورزي(گرايش صنايع غذايي) هم تكرار شده است.


 سوال 173 . گزينه 2 درست است.
براي اولين بار در كنكور MBA مستقيماً سوال از قضيه پاپوس داشته باشد. البته شايد راه حل هندسي مانند ارتباط حجم حاصل با مخروط و استوانه هم براي اين سوال بتوان در نظر گرفت كه من حاضر نيستم به آن فكر كنم.Innocent


 سوال 174 . گزينه 1 درست است.
بالاخره سوالات رياضي 2 شروع شد. يك سوال ساده اما وقت گير و نيازمند دقت زياد در محاسبه !! من اگر قرار بود در كنكور شركت كنم در مرحله اول حل سوالات، از اين سوال عبور ميكردم.(مديريت زمانWink)البته در كنكور MBA براي حل سوالات رياضي بيش از سوالات ساير رشته ها وقت وجود داردSurprised.(حدود 3 دقيقه براي هر سوال كه براي حل اين تست كافي به نظر ميرسد)


 سوال 175 . گزينه 2 درست است.
در كل كنكورهاي ارشد از تقريب خطي توابع چند متغيره تا سال 87 فقط 3 بار مستقيماً سوال آمده است. در اين سوال شما براي هر يك از مولفه هاي f جدا گانه تقريب خطي بگيريد. البته من اول مولفه دوم را محاسبه كردم كه در عمل يك سوال رياضي 1 بود و خوشبختانه فقط گزينه 2 عدد بدست آمده را داشت و لذا گزينه 2 را انتخاب كردمLaughing. اما سپس براي اطمينان از صحت پاسخ ساير مولفه ها را نيز محاسبه كردم كه در كنكور چنين كاري لازم نيست. سوال تقريب خطي در مورد تابعي كه برد آن بردار است براي اولين بار در كنكورهاي ارشد پرسيده شده است و بسياري از كتابهاي استاندارد و دانشگاهي در رياضي عمومي فقط در تمرينها به آن اشاره مي كنند.(چون در واقع مطلب درسي خاصي ندارد و بايد براي هر يك از مولفه هاي تابع جدا گانه تقريب خطي گرفت.)

 سوال 176 . گزينه 4 درست است.


 سوال 177 . گزينه 3 درست است.
عيناً سوالي كه در جزوه تست موجود بود و در واقع تست 1 در صفحه 399 در جلد 2 رياضي 2 و سوال ژئوفيزيك 87 است.


 سوال 178 . هيچ گزينه اي درست نيست.Frown(پس از اصلاح گزينه 1 درست است)
چون ديفرانسيل با dx شروع ميشود پس حدود نمي تواند بر حسب x باشد و لذا سوال نادرست است. من براي اصلاح سوال صورت تست را به شكل dydx تغيير ميدهم كه پس از محاسبه به خاطر فرد بودن تابع حاصل صفر مي شود. اما شك نكنيد كه اين سوال غلط است.(جالب است بدانيد در سال 86 هم يك سوال با همين غلط در كنكور MBA آمده بود«تست 1 در صفحه 291 در جلد 2 رياضي 2» كه من در كتاب، ديفرانسيل را جابجا كردم كه به گزينه صحيح برسم.)


 سوال 179 . گزينه 4 درست است.
اين سوال در سال 86 براي MBA براي نيمكره به شعاع a آمده بود و در كنكورهاي ديگر هم به كرات تكرار شده است(عمران 83 و 87، مكانيك 84، ژءوفيزيك 87 و سيستم-آزاد 87). جالب است كه سوال ژئوفيزيك 87 شباهت زيادي با اين تست دارد و حتي گزينه هاي آنها هم يكسان هستند.(تست 4 در صفحه 399 در جلد 2 رياضي 2) كساني كه با من كلاس داشته اند به خاطر دارند كه من سوال MBA سال 86 را حل كرده ام و توضيحاتي در مورد تكرار زياد اين سوال در كنكور ها و اينكه طراحان سوال گاهي قيافه ظاهري سوال را عوض ميكنند اما سوال در عمل تغييري نمي كند، در كلاس داده ام.Laughing


 سوال 180. گزينه 1 درست است.
در واقع ماتريس A همان ماتريس هسيان است. به ندرت در كنكورها در مورد ديفرانسيل دوم سوالالي مطرح شده است. ضمناً اين طرز پرسيدن سوال در مورد ديفرانسيل دوم را من براي اولين بار مي بينم. پس شايد دانشجويان در كنكور اين سوال برايشان ناآشنا(سوال جديد!!!Cry) باشد اما من اين سوال را سوال جديد نامگذاري نمي كنم.Winkبدون داشتن اطلاعاتي كه در مورد هسيان گفته شد، اگر درايه هاي ماتريس  را a , b , c, d گرفته و ضرب كنيد و با تعريف ديفرانسيل دوم  مقايسه كنيد مطلبي كه من به آن اشاره كردم را به راحتي خواهيد ديد.


 سوال 181 . گزينه 1 درست است.
به نظر شما اين تست با تست 126 در صفحه 355 در جلد 1 رياضي 2 يعني سوال مهندسي هسته اي 78 تفاوتي دارد.خصوصاً با ضابطه اي كه براي w داده است من بلافاصله به روش دوم حل تست 126 فكر كردم و بدون هيچ محاسبه اي پاسخ صفر مي شود.Laughing


 سوال 182 . گزينه 4 درست است.
منظور از مركز ثقل همان مركز هندسي است.(مانند تست MBA سال 86 و 83 كه طراح لفظ نادرست را به كار برده و در كلاس در اين مورد توضيح دادم كه يك غلط مصطلح است)مشابه تست 8 در صفحه 142 در جلد 2 رياضي 2 يعني سوال ژئو فيزيك 84 با انتگرال دو گانه رفتار كنيد.(البته محاسبات اين سوال از تست 8 بسيار كوتاه تر است).البته من در ابتدا راه حل فيزيكي به ذهنم رسيد. سپس با انتگرال صحت پاسخ به دست آمده را بررسي كردم و ديدم كه راه انتگرال گيري هم كوتاه و سريع است.
ايده فيزيكي: اگر مركز هندسي داخل نيمدايره (مثال 54 در صفحه 222 جلد 1 رياضي 1) و مثلث (تست 125 در صفحه 224 رياضي 1) را بدانيدو كمي از فيزيك اطلاعات داشته باشيد حل اين سوال و سوال ژئوفيزيك 84 را سريعتير ميتوان انجام داد..(حل دقيق با اين شيوه را حتما در ويرايش دوم كتاب مي آورم.)


 سوال 183 . گزينه 3 درست است.
با قضيه گرين حل كنيد. سوال بسيار ساده اي است. براي دومين بار است كه در MBA از گرين سوال آمده است. در سال 82 كه براي اولين بار سوال آمده بود، سوال را طراح از رياضي 80 به امانت گرفته بود اما امانت را رعايت نكرده و آنرا به سوالي غلط تبديل نموده بود كه من در كتاب صورت اصلاح شده آنرا ذكر كردم(تست 77 در صفحه 429 در جلد 1 رياضي 2)


 سوال 184 . گزينه 3 درست است.
كوچكترين مقدار ويژه برابر يك است. نمونه اين سوال در سال 85 و 86 در MBA آمده است و جالب است كه فقط گزينه 3 يك بردار ويژه است يعني با رد گزينه هم پاسخ به دست مي آيد.


 سوال185. هيچ گزينه اي درست نيست.Frown(پس از اصلاح گزينه 3 حاصل ميشود.)
واقعيت آن است كه كف جسم را طراح محدود نكرده و لذا ناحيه نامحدود است. اما فكر ميكنم 99 درصد كسانيكه اين سوال را ديده اند به اين مطلب توجه نكرده و به صورت پيش فرض صفحه z=0 را كف جسم گرفته اند(احتمالاً طراح هم همين كار را كرده است) من هم z=0 را كف جسم مي گيرم و انتگرالي كه بدست مي آيد همان تست 9 در صفحه 219 در جلد 2 رياضي 2 - سوال ژئوفيزيك 85  است.  اما شك نكنيد كه اين سوال هم غلط است.

يك توضيح بسيار ضروري: من بر اساس سوالاتي كه در اختيارم قرار گرفته و در فايل ضميمه آنرا اعلام كرده ام پاسخ سوالات را ذكر كرده ام. قرار بود امسال سازمان سنجش چيدمان سوالات يا گزينه ها را   (بدون تغيير محتواي سوالات براي جلوگيري از تقلب ) در دفترچه هاي مختلف تغيير دهد و لذا ممكن است سوالات برخي دفترچه هاي كنكور در سال جاري ترتيبي متفاوت با دفترچه اي كه من در دست دارم، داشته باشند.


نظر خواهي:

خواهشمند است در صورت امكان  در موارد زير نظرات خود را به من اطلاع دهيد. براي اعلام نظر اينجا را كليك كنيد(يا به اتاق مباحثه مراجعه كنيد.)
1. در مورد تجزيه و تحليل انجام شده درباره سوالات
2. دانشجوياني كه كتابهاي من را مطالعه كرده اند، در مورد مطالب كتابها و شيوه نگارش و مقايسه آن با كنكور 88 و پيشنهاد براي ويرايش دوم  آن در سال آينده (براي پيشنهاد در مورد ويرايش دوم كتابها ميتوانيد اينجا را كليك نماييد.) 
3. دانشجوياني كه با من كلاس داشته اند در مورد مطالب و شيوه ارائه آنها در كلاس و مقايسه مطالب تدريس شده با كنكور 88
4.مقايسه آزمونهايي كه در موسسات مختلف در آن شركت كرديد با كنكور امسال(لطفاً نام موسسه اي كه در كنكور آن شركت كرديد را هم قيد نماييد.)
5. در صورت تمايل درصدي كه در كنكور به دست آورديد را ذكر كنيد. 

 فايل ضميمه حاوي سوالات درس رياضي عمومي 1 و 2 در رشته MBA در سال 1388 است. اين فايل داراي فرمت pdf  بوده و با نرم افزار Adobe  Acrobat   باز ميشود. براي دريافت اين نرم افزار به لينك ( پيوندها-->نرم افزارهاي مفيد) مراجعه نماييد.